28 jan – 4 febr -13

Ja, nu rullar tiden iväg med racerfart, nästa vecka är det dags för hemresa och vinterkläder, hur det kommer att kännas!!!

Förra veckan var Ruby och jag på en spännande och intressant resa till staden Jaipur i delstaten Rajasthan i nordvästra Indien. I guideboken står det att det är ett av de mest romantiska områdena i Indien.Landskapet består av berg, kullar, sjöar och öknar. Vissa områden är kända för sina rikedomar av granit och marmor och många av de byggnader vi besökte var uppförda av samma slags marmor som Taj Mahal.

Jaipur ”den rosa staden ” en fantastisk stad med många sevärda byggnader som Vindarnas palats, Amberfortet,massor av andra palats, tempel, observatorier och inte minst den sk ”CHINA WALL” en mur som ringlade sig i och runt kullarna och bergen utanför Jaipur.Vi hann med mycket på dessa tre dagar, allt från kulturella upplevelser , studiebesök på bla en stor manufaktur fabrik till shoping av allehanda slag. Vi hann även med besök i två städer, Ajmer och Pushkar, med olika tempelbesök, basarer och marknader. Varje år hålls där en marknad ,där kameler dominerar och folk vallfärdar dit och samtidigt passar de på att bada i den heliga sjön ,som enligt sägen sprang upp ur detta ökenlandskap då Brahma tappade en lotusblomma.En av Indiens , enligt hinduerna, heligaste platser.

Nöjda och glada återvände vi till DSI,tacksamma att åter vara ”hemma igen” hos våra underbara barn och ungdomar.

I lördags var det filminspelning hela dagen på projektet, olika scener spelades in av verksamheten.Alla medverkade på ett eller annat sätt,barnen var särskilt lyckliga över att få vara filmstjärnor för en dag.Innehållet kommer att varvas med gospelsång och musik och någon form av ”story” och blir ca en timme lång.Spännande att ta del av hur en filminspelning blir till, inte minst alla dessa omtagningar, vilken tid det tar!

Igår blev det en lugn och avkopplande dag för oss alla.

Ny skolvecka igen ,jag var ”lärare” i tre klasser, i en av klasserna besvarade jag under en timmes tid elevernas intressanta frågor om vårt land typ språk, valuta familjesituationer ,politik, skolundervisning, kultur mm. De är väldigt nyfikna och vetgiriga…och det är bra.

Eftermiddagen inleddes med att besök hos en familj till två av våra elever. De har inte varit i skolan på en vecka, så nu var det dags för hembesök. Pappan var hemma med pojkarna, vi fick ett ganska bra möte och han lovande skicka barnen tillbaka till skolan och att de även under veckan kommer att bo på internatet. Socialarbetaren på skolan och jag upplevde båda två att pappan och farmodern blev förvånade över vårt besök, att vi brydde oss om pojkarna och att vi bara ville dem väl. andra Hoppas verkligen att detta löfte hålls, pojkarna trivs bättre hos oss än hemma. Dagen har avslutats med tre personalmöten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *