Åter Indien … 2014

Efter en god flight anlände vi, Lisa Beyer och jag igår morse till Chennai och blev välkomnade av Ruby, bror och svägerska med fotografering och sjalar. Det är härligt att komma tillbaka och uppleva Indien på nytt, det är som att komma till mitt andra hem.

På em blev det en rundvandring för att beskåda allt nytt bl.a. de nymålade skolhusen, utbyggnader till förmån för nya klassrum, den nya skolbussen.Allt detta har kunnat utföras tack vare sponsoror och bidragsgivare från bl.a Sverige. Stort tack till er alla !

Idag har vi besökt primary-school, planerat en del hur dagarna framöver ev kommer att se ut….men säker är man aldrig….Indien är Indien! Efter bankbesök i Chengleput åkte vi med skolbussen för att lämna skolbarn . En tur som tog två timmar på vägar som man inte ens kan kalla stigar. Byn längst bort lämnade vi en liten flicka på fyra år!! Hon hämtas kl 07.30 och är hemma kl 17.30. Tala om långa skoldagar! Men lyckan och tacksamheten är stor över att få gå i skola och bli hämtade av skolans buss.

Det smärtade oss att möte denna drabbade familj med dessa underbara killar.Jag funderar mycket på hur jag ska kunna ordna en rullstol och ev förhöra mig om det inte finns någon möjlighet till rehabilitering för honom.Det är mycket att fundera över efter en sådan innehållsrik dag med både tragik och glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *