DSI-aug.-16

Ärade läsare!

Igår lade jag in tre nya bilder på hemsidan av den nya vattenborran med tillhörande pump.Den invigdes av elever på high-school vid skolstarten i juni.Tack vare sponsring från Lions Club, Åhus, blev det möjligt att göra ännu en borra.Det är tredje gången som bidragen från denna club använts till detta viktiga ändamål.

Under torrperioden i våras fick alla på DSI tillräckligt med friskt och rent vatten.

I bakgrunden på bilderna ser ni en ny mur,sponsrad av privatpersoner från Tyskland.Nu är hela projektet inramat av murar,vilket skapar trygghet för alla som bor på DSI.

En del förändringar har skett på projektet på grund av ”the goverments” krav.

Här nämner jag några.

De mentalt retarderade ungdomarna,sju stycken, som bott på projektet ett antal år, får inte längre integreras med de övriga barnen.De har flyttat till ett annat boende. Till stor sorg och saknad både för dem och alla på DSI.

Barn under fem år är inte heller tillåtna att bo på internatet.

Personligen kan jag inte förstå anledningen till dessa nya lagar. Ett skäl kan vara att staten ställer större krav på de privat drivna projekten jämfört med de statligt understödda!!!

Finns frågor angående detta är ni välkomna att höra av er. Ska försöka ge er svar.

Vid skolstarten i juni tillkom en del nya barn och några bor på vårt internat.Dessa barn saknar faddrar! Du som läser detta och vill ha mer information är välkommen att höra av dig till mig på min mailadress:ingaeke@hotmail.com Man kan antingen bli månadsgivare eller fadderförälder.

DSI är ju helt beroende av bidrag från västvärlden.

Vänligen Inga Ekelund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *