Indien 2012-01-09

Besöket i Indira Gandhi memorial gjorde djupt intryck hos mig. Vara på den plats där Indira bott ,verkat och till slut blev mördad av sina livvakter var en stark upplevelse. Självklart blev besöket på Taj Mahal och Agra-red fort intressant att få uppleva. Efter tre dagar i Dehli flög vi till Chennai. På flygplatsen blev vi via TV informerade om den kraftiga cyklon som dragit in i sydöstra Indien, värst drabbat just Pondocherry där vi nu ser förödelsen. Hus, träd omkullvräkta i massor och ca 50 personer blev dödade. Efter en lång väntan på flygplatsen kom vi till Chennai, tacksamma att allt gått bra. I Chennai fortsatte olika tempelbesök, häftigt nyårsfirande, skolbesök, marknader mm. Nattåg till Mettypalayam och vidare till en plats ,Kottagiri där vi bodde två nätter. Dessa platser ligger i Ooty…….i Nilgirisbergen. Kontraster igen. Allt grönt, ren luft, höga berg och djupa dalar. Helt fantastiskt! I detta område besökte vi ett stamfolk som bla arbetar med honungs produktion. Vi fick efter en lång vandring i ”djungeln” se dessa platser där honungsjägarna jobbar med att få tag i dessa honungkakor mm. Att få se och uppleva detta en ny otrolig upplevelse. De använder sig av naturens egna material till stegar linor korgar för att nå upp till de platser där började jobba. Tala om tillit till varandra när de klättrade på dessa branter, omgivna av stup. Tänk vad människor kan klara sig utan den välfärd vi västerlänningar anser oss tvungna att ha för att överleva!!! Nu är vi som sagt i P-cherry och ska i em besöka Auroville, en plats som jag skulle kunna skriva mycket om. Gå in på Google så finns där all informatiom. I morgon bär det av till vår resegruppens sista plats, Mammalampuram där vi ska besöka deras ”skulpturstad” ( se Google) och njuta på ett typ spahotell i tre dagar. Därefter bär det av hemåt för de övriga i gruppen och Rune och jag åker till Chengleput och DSI, mitt projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *