Terminstart, läsåret 2015-16

Nya läsåretpå DSI startade den 1.a juni, i över 40 graders värme.

Det har väl inte undgått någon vilken extrem värmebölja som drabbat Indien den senaste tiden. Tamil Nadu är en av de områden som har haft och har fortfarande temperaturer på 40-45 grader dagtid och nattetid ca 37 grader.Det har inte heller regnat de senaste månaderna.

Dricksvatten finns tillräckligt på projektet, detta tack vare brunnarna som borrats med svenska medel bla från Lions Club i Åhus. Idag fick jag tacksamma hälsningar för denna viktiga insats från alla på DSI genom direktor Ruby James.

Sex nya barn har kommit till internatet men ca fyrtio till står i kö för att få bo på DSI. Men i dagsläget saknas pangar/ faddrar för att bereda dessa barn plats.

Fem nya lärare har börjat på skolan, bla behövdes det fler lärare till ”english medium”, vilket nu är fullt utbyggt från klass sex till klass tio.

Glädjande är att de nya klassrummen är färdiga invändigt och kunde tagas i bruk vid skolstarten. Men en del arbete återstår med bla trappan, putsning,målning och övriga detaljer in och utvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *