Sommar och skolstart på DSI

En liten uppdatering från DSI.

I mitten på maj avslutades vårterminen och de ungdomar som slutade klass tio har lämnat skolan.En del har fortsatt att studera medan andra försöker hitta nya uppgifter. Fyra av våra fadderbarn som slutade klass tio har påbörjat andra studier.

Nu har skolan  på DSI startat ett nytt läsår ,2017-2018. Skolstarten skulle vara 2 juni men fick skjutas upp en vecka på grund av ett högtryck , dagtid ca 42-45 grader. Många nya barn har börjat i de olika klasserna, men främst har antalet elever ökat i  förskoleklasserna.

Som jag tidigare nämnt har behovet en längre tid varit stort att utöka primary-school med flera klassrum och i slutet av maj påbörjades detta arbete. Mycket tack vare att jag under våren fick en del gåvor, insamlingar, bidrag från olika organisationer och sponsorer. Men mycket återstår, så man på DSI  får ansöka om lån och så hoppas jag att så småningom  kunna ge ytterligare bidrag.Arbete beräknas vara klart under hösten-17. Staten kräver att dessa utrymmen  byggs, men som vanligt utan att ge bidrag.

Klassrummen byggs på redan befintlig byggnad, likt det som byggdes på high-school så att english medium kunde fortsätta med sin undervisning .

Under våren grävdes det tre djupborror, en vid farmen, en vid pojkarnas hostel och en vid det s.k. Tsunamihuset,där även en tredje våning påbyggts .Denna våning ska användas till flicklogement med toaletter och duschar .Detta är regeringens krav, annars hade man fått minska antalet flickor. Detta har bekostats av den tyska föreningen.

Till en av brunnarna fick jag vara med om när de hittade vattenådran sk slagruta med hjälp av en trädklyka. Så häftigt! Här har installerats en varmvattenberedare,som uppvärms med solenergi och leds med ledningar upp till tredje våningen. Detta tillika med brunnarna  kunde jag tack vare olika bidrag och insamlingar bekosta.

Du som läser detta och kanske vill vara med och på olika sätt stödja arbetet på DSI och GE LIV ÅT BARNS DRÖMMAR! ALLT GÖR SKILLNAD.

KONTAKT VIA MAIL: ingaeke@hotmail.com

Önskar er alla en riktigt glad  Midsommar samt en skön Sommar.

CARPE DIEM!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *