DSI 17-20/1 -18

En hälsning Muuthu och från den gångna veckan på DSI .Skolan startade inte upp förrän i onsdags efter Pongallovet, så veckan har blivit kort.Många av barnen har varit hos sina familjer och firat pongal.  I onsdags var det föräldramöte på Primary och det var stor uppslutning av både mammor och pappor, alla var intresserade av sina barns skolgång och ställde många frågor till lärarna. Lisa och jag medverkade och talade om att vi kommer att tal del av undervisningen, främst i de lägre klasserna.Lisa har även undervisning för lärarna i engelska .Under veckan som följer kommer jag  att ha möte med de äldre flickorna och bla tala med dem om hur viktigt det är med utbildning  och att de försöker vara starka när deras föräldrar vill ta hem dem för äktenskap.Det förekommer tyvärr även bland våra föräldrar.

Muuthu, en flicka som kom till DSI när hon var tre år, trotsade sin far när hon slutade tionde klass och valde utbildning före äktenskap.Hon är nu färdig civilingenjör och har nu en praktikperiod på ett arkitektkontor i Chennai .Fotot av henne är inför avresan till Chennai, där hon från och med måndag ska bo tillsammans med tre andra flickor .Vi önskar henne allt gott i framtiden och kommer självklart att sakna henne på DSI.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *