DSI juni 2018

Hej på Er!

Ett bra tag sedan jag skrev på min hemsida, hoppas ni ursäktar.

Vårterminen -18 avslutades i slutet på april för barnen på Primary School och på High School  i början på maj. Alla våra fadderbarn som avslutade sina studier i klass tio   klarade sina prov och kommer att fortsätta med sina studier, först och främst på Higher Secondary School. Samtliga faddrar kommer att stödja dem  vilket jag är tacksam för.

Läsåret 2018-2019 startade den 1 juni och många nya barn har börjat på skolan. De nya klassrummen som byggdes under 2017 är verkligen behövda.

Arton av de nya barnen  bor på internatet och är i behov av faddrar. Sprid gärna detta till vänner och bekanta.

Tamil Nadu drabbades under slutet av april av en extrem värme och regeringen påbjöd en sk ”Red Alert” varning under tre dagar. Temperaturer mellan 45-48,5 gradeer Celcius. Befolkningen uppmanades att dricka 6-7 l vatten / dag och inte vara ute under bar himmel mellan kl 11- 16.  På DSI var de tacksamma över att det fanns tillräckligt med  friskt vatten , tack vare de fem brunnar som tillkommit genom olika sponsorer från Sverige.

Isvariya, ett av våra första fadderbarn, som kom till DSI efter Tsunamikatastrofen tog sin lärarexamen i maj och har nu påbörjat sin första lärartjänst på vår skola. Jag vill rikta ett varmt tack till er faddrar som tillsammans med DSi gjort detta möjligt för vår älskade lilla  flicka. Hon är nu 22 år.

Jag vill självklart även rikta ett  varmt och innerligt tack till alla er som på olika sätt bidragit   till  att ” förverkliga barnens  drömmar”.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *