DSI januari -22.

En hälsning från projektet DSI, TamilNadu och lite uppdatering. Skolan startade den 3/1 efter jullovet och alla, både lärare, personal och självklart barnen var jätteglada att återvända till både internatet och skolan. Men endast två veckor varade denna glädje. Cv19/omikron har ökat och ny lockdown har drabbat landet igen.

De externa eleverna från åk F till klass nio har tyvärr nu återgått till digital undervisning i hemmet. Barnen på hostlet har fått stanna kvar och har ordinarie undervisning, likaså alla elever som går i klass tio. De går sista året på skolan och har många prov och examen som ska äga rum under deras sista termin.

Förra veckan firades Pongal ,en skördefest som främst firas i Tamil Nadu och folket tackar sin Gud för årets skörd och en speciell maträtt tillagas över öppen eld, en underbar god gröt som kallas Sarkkarai Pongal och man ber till Solguden om välsignelse. En hinduisk sed!

På DSI firades Pongal av de som är kvar på projektet. En festdag med lekar, tävlingar,dansuppvisningar, lite godis och småpresenter till barnen. Jag har vid flera tillfällen genom åren deltagit i denna tacksägelsefest och njutit av alla aktiviteter och inte minst av den goda maten.

Jag önskar av hela mitt hjärta 💓 att pandemin avtar och att alla elever får återvända till skolan och få den undervisning som de så väl behöver.🙏🏽🙏🏽

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *