Sommarlov på DSI april- juni 2024.

Den 15april var det avslutning för samtliga klasser på DSI och nu väntar dem ett långt och varmt sommarlov. En del av eleverna kommer förhoppningsvis tillbaka att bo på vårt sk internat och till skolan, i nya klasser.

Våra elever som slutade årskurs tio, var många, därav två av våra fadderbarn. Hoppas att de inte ändrar sig under sommaren utan vill fortsätta studera. Men tyvärr händer det att föräldrarna och släktingar anser att de har fått tillräcklig med kunskap och hindrar dem att läsa vidare utan istället hitta något arbete. Då blir det fälten, byggen, djurskötare mm. Hårt arbete ,långa dagar med undermåliga löner och kanske rentav i avlägsna orter.

Läsåret 2024-2025 startar i början av juni.

Dagen före skolavslutningen fick de som bor på DSI äntligen njuta av the ”Magic show” och god glass. Det skulle ägt rum före min hemresa men på grund av påssjuka fick samtliga pojkar på internatet åka hem och de sista återvände inte förrän en vecka före terminsavslutningen.

Under sommaruppehållet har förutom lärarna övrig personal en välbehövlig ledighet ,dock inte så länge som vi har här i Europa.

Mycket på hela DSI är behov av renovering och lagningar ,det görs oftast under loven,så även i sommar.

Därutöver är det mycket administrativt arbete med ” Admission” av nya elever, både till skolan och till vårt internat. Numera är det regeringen som ska godkänna samtliga ansökningar, vilket medför mycket extraarbete och är tidskrävande!! för Jennie och Arun och en del lärare.

Förhoppningsvis blir ansökningarna godkända så barnen kan förverkliga sina drömmar om en framtid med kunskap som genererar till olika utbildningar och även till de barn som inte har det tryggt hemma kan få ha sitt hem på DSI, med trygghet, omsorg och kärlek.

Avslutningsklasser april 2024 tillsammans med lärare samt chefernas på DSI Jennie och Arun.
Pojkarna uppsluppna efter the magic show och nu ska glassen smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *