20 mars -14

I fredags natt lämnade Lisa Beyer DSI och Indien efter tre veckor.Hon har arbetat med olika uppgifter, dock mest som lärare i ”primary-school.Hennes insats har verkligen uppskattats av oss alla. Tack Lisa!

Helgen tillbringades på Sri lanka med anledning av Rubys 60-årsdag.Ett land helt olikt Indien,allt var rent och snyggt. Skiftande landskap, allt från berg till djupa dalar och med många olika typer av vattendrag. Singaleserna är mycket stolta över sitt land.Min reflektion är att det även här måste finnas fattigdom , men det såg vi inget av men det var härligt att få vara turist i detta land ett par dagar.!!

Igår anlände Rune till DSI. Tacksam och glad att åter välkomna honom hit.

Igår och idag har vi haft samtal med ett gäng av vår pojkar. De har de senaste dagarna hittat på en del ofog med stölder och en del pojkstreck.Jag har agerat ”försvarare” men vi har verkligen låtit dem förstå allvaret i deras handlingar.

I high-school har jag haft lektioner om Sverige.Nyfikna elever som ville veta allt om vårt land, om min familj, statsskick ,mat, djur, skolsystem ,årstider och mycket annat. Härligt att få vara lärare,dock utan ansvar för olika dokumentationer och analyser!!

Vi har idag besökt ett katolskt nunnekloster, beläget i ett med indiskt mått sett ovanligt område, nämligen i ett glesbygdsområde långt ute på landet.De förfogar över mycket mark ,som används för olika odlingar och plantager och betesmark för deras kor. DSI är en trogen kund för frukter, grönsaker, kryddor och rotfrukter. Att se mango-papayaträd dignande med frukter var häftigt. Jag har nog aldrig ätit så välsmakande bananer och papaya som vi idag blev bjudna på.Korna som jag sponsrade i höstas levererades från detta center.

Detta besök var både inspirerande och lärorikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *