26 jan. -15

23 jan.

Åter en innehållsrik dag med början i skolbussen ,för att hämta dagskolbarn i andra byar. Det tar ca 1-2 tim morgon och kväll på dessa fruktansvärt dåliga vägar( stigar).Men ingen klagan hörs.

Efter besök i förskoleklasserna fick jag besked att komma till vår farm. Då hade nämligen nya kon ”Ingrid” anlänt. ett praktexemplar och ett dyrt sådant. Så det blir bara en ko denna gång.Ingrid är en blandras av Jersey och Reddane. Säger inte mig ett dugg men kanske någon läsare gör det.

24 jan.

Utfärd med ca trettio äldre flickor till en krokodilfarm, picnic i en park och sedan strandbesök.Här var flickorna helt vilda och badade nästan upp till midjan, i sina indiska kläder!När de samlades i parken lät det ” vi är såå lyckliga och våta!!!

Dagen avslutade vi med olika besök inne i staden Mahabalipuran som t.ex the Butterball.( läs gärna mer på nätet om denna kulturstad)

I går söndag var vi i Auroville , en plats för alla och ska symbolisera jordens mitt och den pryds av ett jättestort guldklot.samt Pondichery,stad som tidigare varit en fransk provins.Vid stranden finns stort monument av M.Ghandi.

Innan hemresan hann vi även med att besöka ett Ashramcenter.

Idag d 26 är det helgdag i Indien pga att man firar republikdagen. i år är det 66 år sedan Indien blev ett demokratiskt land. DSI firade dagen med pompa och ståt med parad till skolans musikkår,tal, sång och dans.

Ett hembesök och ett bröllop har jag även hunnit med idag.Familjen jag var hemma hos ,kan ni läsa mer om under 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *