6-10 febr. -13

Denna vecka har” rusat iväg i racerfart”, men så är det när mycket intressanta saker händer,Förutom besök i klasserna med blandad undervisning har jag även besökt den kommunala skolan . Den benämns ”APPARTHISCHOOL”. En skola med klasser från babystadiet till femte klass. Allt är mycket spartanskt, eleverna sitter på golvet och har enkla läromedel. Ca 40 elever går på denna skola, varav en elev från DSI

Ett klassrum på DSI är beläget intill ett hus med fyra kor ,ett sopkärl och toalett. Klassrummet saknade fönster, lukten från korna och röken från tunnan var mycket besvärande. Efter en fråga från lärarna om det fanns möjlighet att montera in fönster. Jag funderade på saken och beslutade att det var en viktig insats. Allt skedde väldigt snabbt, fönstren är med alminiumprofiler och är öppningsbara. Även andra reperationer, typ trasiga fönster och grindar framför trappor är klara.

I onsdags kom en svensk kille på besök. Han adopterades från det barnhem där Ruby tidigare var föreståndare. Det blev för dem ett kärt återseende och vi besökte även hemmet där han kom ifrån. Det används inte längre som” hostel ”men en del av rummen används som klassrum.Han fick se platsen där hans säng stått och STOD!!!!

Idag kommer en kvinna från Tyskland på besök, en gammal trogen vän til Ruby och DSI som jag är glad att få möta före min avresa i morgon natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *