6-12 jan -13

Ja, ”idag är det första dagen i resten av mitt liv”

Lite tyst och tomt eftersom mitt ressällskap lämnade Indien i natt och i skrivandes stund är nog alla lyckligt hemkomna.

Även om deras väskor inte var lika tunga som på ditresan tror jag att de till bredden var fyllda med upplevelser och intryck.Alla dessa kontakter som knutits med barn,personal samt inte minst kulturkrocken / chocken tar nog lång tid för dem alla att smälta. Jag är så innerligt tacksam att de till stor del varit friska, lite förkylning får man räkna med,och att alla njutit av de sidor som detta land bjudit dem på.

För mig har dagen förflutit ganska lugnt, lite tyst och ensamt har det självklart varit, men som en av barnen sa till mig: Men Inga, du har ju oss, vi är också din familj.JA,DET ÄR VERKLIGEN SANT.

I torsdags kväll bjöd vi barnen på ett program som bestod av typisk svenska sånglekar, nationalsången ,solosånger mm samt utdelning av gåvor och till avslutning en god middag. Även eleverna bjöd oss på ett program med inslag av sång, dans och pjäser.

Men torsdagen inleddes med ett kvinnoprogram ,där vi alla var hedersgäster. DSI har beslutat att återigen starta upp ett microlånsprojekt för kvinnor ute från de närliggande byarna. Jag har lovat att stödja dem under de första tolv månaderna.Att möta dessa kvinnor och uppleva deras tacksamhet över att vi tror på dem och ger dem möjlighet att starta upp små ” företag” typ sömnad, tillverka olika typer av snacks, godis,dukar, blomsterkransar mm. Kunna få möjlighet att köpa höns ,getter ev en ko som ger avkastning till försäljning.

Allt detta gör att kvinnornas självförtroende stärks

Lärarna har bett om bidrag till skolmateriel samt dator till undervisning och det är redan inhandlat och installerat.En glädjande nyhet är att alla de elever som avslutatde tionde och elfte klass förra läsåret klarade sina examina och har kunnat fortsätta sina studier Mycket glädjande, tack alla ni hemma som bidrog till detta.Två av skolans förra elever har påbörjat utbildning till sjuksköterskor.och en flicka har påbörjat studier till lärare.Två killar har börjat teknisk utbildning. Härligt.

På måndag inleds ett tredagars skollov med anledning av Pongalhögtiden. Detta är speciellt i Tamil Nadu och är en tacksägelsefest för olika skördar under året..

För våra barn ,som bor på projektet, kommer det att anordnas olika program under dessa dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *