Cyklonen Vardhi dec-16

Som ni säkert hörde eller såg i olika nyhetsmedia drabbades Tamil Nadu återigen av en kraftig cyklon, Vardha, den 12 dec-16.

På DSI blev lyckligtvis ingen skadad men det blev materiella skador på hus och murar. Skolan hölls stängd under två veckor,anledningen var ej framkomliga vägar ut till projektet och ingen elektricitet.Självklart inget telenät och internet som fungerade.

Tack vare den senaste brunnen fungerade vattenförsörjningen, dock i begränsade mängder.Informationen om situationen på DSi fick jag genom att jag kontaktade Rubys dotter i Bangalore.

Ström och internet återkom under julhelgen.

Den 9 januari åker jag till Indien och DSI. Med anledning av att skolan hölls stängd under cyklonen har skolsituationen förändrats på så vis att vid skolstarten i januari-17 påbörjas förberedelserna inför de olika examina.Då är det inte populärt med besök av utomstående i klasserna.

Dessa dagar kommer jag dock inte att vara sysslolös.Jag kommer att arbeta med kvinnoprojektet genom att bl.a. besöka kvinnorna i deras byar, vara Ruby behjälplig på kontoret samt inte minst få en uppfattning om hur mycket som förstörts på DSI med anledning av cyklonen och diskutera med styrelsen vilka hjälpinsatser som är av prioritet.
Om internet fungerar kommer jag i möjligaste mån att hålla er uppdaterade om den aktuella situationen på DSI ( Facebook och på hemsidan)
Må väl och Tack för allt stöd.Hälsningar Inga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *