Första veckan på DSI -17

Hej.

Nu äntligen har jag internet och kan skriva ner några rader .

De tre första dagarna var intensiva och intressanta. Första dagen var det föräldramöte på primary school, där jag välkomnades vid skolentrén av söta små flickor som överlämnade blommor och strödde rosenblad över mig.

På kvällen var det välkomstprogram på hostlet av samtliga barn.

Jag känner mig verkligen välkommen.

Efter onsdagens besök i samtliga klasser var det dags för det årliga mötet med medlemmarna i ”the Woman Project”.Dessa kvinnor utför skiftande arbetsuppgifter som t.ex arbeta på byggen, vara ute på åkrar och rensa, sälja småsaker, städa och arbeta som lärare på vår skola. Vid denna träff mottar de alla en present och ränta på de pengar de sparat under det gångna året. Jag har för avsikt att besöka några av dessa kvinnor i deras byar.

I torsdags var jag med på ett lärarmöte som leddes av Sugentha,mentor för lärarna samt träff med de äldre college-studenterna.

Det är givande och intressant att ta del av deras olika samtal, mycket är likt de samtal vi har i våra skolor i Sverige som t.ex att lärarna är måna om sina elever och att de ska uppnå goda resultat men ändå väldigt olikt. Det är mycket av envägskommunikation, upprepningar och utantill-inlärning Naturligtvis blev jag indragen i dessa samtal och då framträdde den gamla pedagogen och berättade en del hur vi undervisar i Sverige.

Från den 13 tom idag den 17 har skolan haft lov med anledning av den en stora Pongalfesten .En tacksägelsehelg för bl.a goda skördar, mjölk från korna!!! samt väntan på våren.Man kokar en speciell gröt över öppen eld som självklart avnjuts på sköljda bananblad.

Vid dessa festligheter medverkar barnen med sång ,dans och tal.

I morgon ser jag fram emot att hämta barn i en av skolans numera tre bussar samt därefter ta del av undervisningen i klass fem, där jag senare kommer att ha lektioner i engelsk konversation. Det är något de verkligen behöver!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *