Nya klassrum

Som jag tidigare skrivit bedriver skolan på DSI undervisning i sk spår. Ett spår där all undervisning sker på engelska ”english medium” och ett där det enbart undervisas på tamil, deras eget språk.Att bedriva undervisning i engelska är en förutsättning för de elever som vill fortsätta med högre utbildningar. Självklart krävs det intresse och intellektuella förutsättningar för detta.

Juni-15 startar läsåret 2015-2016 och high-school har blivit trångbodda! English medium är från juni fullt utbyggt från Lkg upp till tionde klass och det saknas klassrum.För att få licens till denna linje kräver staten fler och bättre utrymme. Dock utan att ge något som helst bidrag.

Anbudet som lämnats och antagits för denna tillbyggnad är 244 000 Sek.Kostnadsbilden i Indien har ökat kraftigt, särskilt inom byggbranschen.Dock, de andra anbuden var betydligt högre.

Under veckan som gått har jag genom en privat sponsor erhållit ett belopp som möjliggör byggstart under mars månad. I början av april erhåller jag ytterligare bidrag från Erikshjälpen/ Östermalmkyrkan, Kristianstad. Resterande belopp måste finansieras med lån, tyvärr med ganska hög ränta och återbetalning inom ett år. Staten är inte speciellt generös till privata projekt.

Jag är så tacksam att så många i min omgivning är välvilligt inställda till mitt arbete i Indien och på många olika sätt hjälper till att DSI får förbli en plats där fattiga och föräldralösa barn får ett hem och en god skolgång , från förskola och upp till tionde klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *