Sista veckan på DSI- 16

24/2/ 16

Nu har jag varit här i över fem veckor och i morgon natt är det dags att återvända till Sverige och möta våren med snödroppar i trädgården och vacker fågelsång.

Här har sommaren och med den värmen kommit extra tidigt och av den anledningen är det rätt tid att återvända hem.

På grund av ovädret i nov-dec var det lite annorlunda att komma hit. Mycket hade förstörts och var och är i behov av renovering, och en del arbete är påbörjat.

I förra veckan besökte vi en mycket fattig by ,som blev extra hårt drabbad av ovädret. Det värsta av allt är att skolan ,som barnen gick i är stängd, barnen har således inte haft någon skolundervisning sen november. Det enda staten bidrar med är temporära matleveranser.

Föräldrarna ställde frågan till Ruby om det finns någon möjlighet att låta en del av dessa barn komma till DSI, bo och gå i skolan här. Mycket behjärtansvärt men mycket arbete återstår innan ett beslut kan fattas. Här behöver vi hjälp av sponsorer och faddrar!!

En del av våra barn har varit magsjuka med hög feber. Sjukdom kommer aldrig lägligt, men i examensperioden är det viktigt att vara närvarande. En del av dessa prov kan inte göras efter fastställt datum…..!!

Igår köpte jag en symaskin till vår duktiga husmor, ingen Husqvarna precis men med god kvalité. Jag provsydde och den var perfekt. Så nu behöver hon inte trampa längre när hon ska lappa ,laga eller sy nytt. Men byns skräddare ombesörjer sömnaden av skoluniformerna.

I morgon åker Ruby och jag till en katolsk skola, som har olika praktiska kurser under två terminer. Vi har några flickor som tyvärr blivit underkända i många ämnen och kan således inte fortsätta sin utbildning på denna skola

. Ska bli spännande att ta del av vad detta college har att erbjuda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *