Utfärd mars-14

Nu är jag inne på min tredje vecka och min agenda är fullproppad med skiftande uppgifter.Den gångna helgen tillbringades tillsammans med lärare och en del övrig personal på en utfärd till södra Indien för att besöka tre viktiga historiska platser.

Bl.a. En plats, Tranquebar,där man från Danmark redan på 1600-talet inledde handel med Indien.Senare bildades i detta område ett danskt territotium. Vår stads grundare , Christian den IV,kom hit med skeppet Dannebrogen!

Mycket intressant för oss från kristianstadstrakten att på plats få uppleva denna historia. Särskilt när vår stad i år firar 400 år.

Mycket annat intressant fick vi uppleva och vi fick se efterverkningarna av Tsunamin.Den drog in även här med full kraft och många byar ödelades och tusentals människor omkom.

Tänk att hela livet drömt om att besöka en för indien viktig pilgrimsort, Kadikkarai,ta ett heligt bad i Indiska Oceanen eller deltaga i en gudstjänst i den stora katolska katedralen…Och plötsligt kommer vågorna ,ca 7-8 m höga in med full kraft och massor av pilgrimer omkommer.

Att få vara med på denna, för oss ansträngande bussresa, var en stark upplevelse ,som vi sent kommer att glömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *