Republic day

I Indien  firas varje år The Republic Day, typ nationaldag, en av de tre nationella helgdagarna.Det är viktigt att denna dag firas i skolor,olika kulturprogram  i städer och byar oftast med stora parader.Anledningen till firandet av republic day är att  Indiens nuvarande konstitution antogs den 26 januari år 1950.Den andra nationella helgdagen är Indiens självständighetsdag den 15 augusti, den tredje helgdagen varierar från stat till stat .i Tamil Nadu firas  Diwali, en ljusfest  inom hinduismen till minne  av gudarna Lakshmi och Rama.Högtiden firas under fem dagar kring nymånen och infaller i slutet av oktober eller början av november.

The rebublic day firades på DSI i sedvanlig ordning med parad till blåsmusik och trummor, mycket dans, tal , inslag av teater samt utdelning av priser för olika utmärkelser inom sport och annan kunskap.

Många föräldrar deltog i festligheten och barnen var dagen till ära vackert klädda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *