Hälsningar DSI

Hoppar ni haft en underbar sommar och  känner er” rustade ”för höst med regn och rusk!

Sänder hälsningar från DSI, skolan är i full gång ,läsåret 2018-19, med många nya elever samt även en del nya lärare bl.a. vårt första fadderbarn Isvariya. Hon har fått sin graduate teacher licens och undervisar i engelska på high school, klass 6-10.

För ett tag sedan ägde en inspektion från goverment rum på projektet och som vanligt ställdes det en hel del nya krav bl.a. ska utemiljön med tillhörande lekplats förbättras, då den befintliga inte är tillräckligt säker och miljöanpassad. Detta kan jag till viss del hålla med om. Vidare ställdes det också krav på att smartboard ska finnas i varje klassrum!!!! Detta är helt omöjligt, det är viktigare saker som behövs och det framförde Ruby ,projektets direktor, väldigt tydligt till representanterna.

Det som är av prioritet är renovering av solsystemet. Det är nästan  sju år sedan det installerades med sponsring från Lions Club, Åhus och Erikshjälpen/ Östermalmkyrkan, Kristianstad. Strömmen försvinner ofta och då är det av stor vikt att solsystemet fungerar. Detta är kostnadskrävande och jag vill försöka hjälpa till, så gott det går.

Tyvärr har jag fått avslag från en ansökan, som jag verkligen hade hoppats på.

Lör 29/9 har jag en liten Second hand med kläder, skor, sjalar, indiskt hantverk mm. Kaffe och kaka till självkostnadspris. Kanske det kan bli en liten slant till DSI. Välkomna att titta in.

Mån 29/10 kl 19.00 anordnar jag en föreläsning av läkaren Morten Saksoe.

. Titeln för kvällen är: ” När doktorn blir sjuk/ Mitt livs resa efter utbrändhet.

Han pratar om sina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa, personlig utveckling och maskulinitet mm.

Lokal: Aoseum, Vallgatan, Åhus.

Entrè: 100 kr

Anmälan: 0703 083 688

Lotteri

Varmt välkomna till denna  välgörenhetsafton!

Inga Ekelund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *