Åter DSI, 23/8-13/9

Hälsning från DSI

Nu är jag åter tillbaka på projektet DSI och har blivit välkomnad av alla mina underbara vänner.

Självklart är saknaden av Ruby väldigt påtaglig. Men viktigt för mig att träffa de personer hon tillbringade sin sista tid tillsammans med och få gråta ut vår sorg tillsammans.

Rubys gravplats är på projektet, invid huvudentrén. Det skall så småningom uppföras ett monument med hennes livsuppgift.Så genomtänkt, det hade Ruby gillat. Familjen tog detta beslut dagen då Ruby slutade sitt liv här på jorden.Begravningen ägde rum dagen efter, d 3/8.

Igår vid ett av de många välkomstprogrammen för mig hade vi en tyst minut för att hedra min kära vän Rubys minne. En gripande och värdig stund.

Nu har jag varit här tre dagar och redan massor av nya intryck från rundvandring på hela projektet, möten med barn och personal, viktiga samtal med personer som på plats stöder DSI, t.ex. vår läkare som besöker projektet varje lördag. Igår tog han av sin tid för samtal med mig och jag fick svar på många av mina tidigare funderingar, som t.ex vaccinationer, skolhälsovård mm. Ett varmt och givande samtal.

Idag är jag inbjuden till bröllop. En av vår personals bröder ska gifta sig och jag hann knappt stiga ur bilen förrän jag fick bjudningskortet i min hand.Antagligen blir det ett typiskt indiskt bröllop med ca tusen gäster,fotografering av alla gäster som i grupper ställer upp tillsammans med brudparet. Det tar tid och värmen är påtaglig ,idag 33C. Efter det är det middag och ev underhållning av något slag.

I morgon är det vardag och jag ska vara på plats på Primary school kl 09.00 för ännu ett välkomnande och därefter blir jag ” lärare” på High-school.

Allt enl Rubys önskan, som hon tydligt informerat sonen Arun om. In i det sista tänkte hon på sitt älskade DSI.

Varma hälsningar från DSI / Inga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *