DSI.

Nu har jag tillbringat en vecka på projektet DSI och dagarna har varit fyllda av arbete och intryck av olika slag.

Möten med människor är inspirerande och ger positiv energi som t.ex lärarna på skolan, all övrig personal och inte att förglömma alla barnen. Att se och vara tillsammans med dem och även vara deras lärare är underbart. De ger mig så mycket kärlek.

Bröllopet i söndags var ett typiskt indiskt bröllop. Med ca tusen gäster! På inbjudan stod att vigseln skulle börja kl 17.00! Vi var där ca en kvart före och då var vi först och inga andra syntes till.Vi Körde iväg för att leta efter en s.k. hotell och beställde kaffe med tilltugg. Ca kl 18.00 var vi tillbaka i festlokalen där allt skulle ske. Då var personal i full färd med att dekorera och ordna med ljudanläggning! Ca kl 19.00 startade vigseln som åtföljdes av fotografering i grupper tillsammans med brudparet och deras familjer. Därefter var det dags för middag, som serverades på bananblad.

En liten glimt från ett indiskt bröllop.

I måndags besökte vi en mycket fattig by. 36 familjer bor här och sammanlagt 63 barn. Dessa barn saknar kontinuerlig skolgång och de flesta vuxna är analfabeter.Hyddorna är otäta och vid ev regn blir det stampade jordgolvet som ” gegga”. Jag har aldrig tidigare besökt en by som lever i sådan misär.Fattar inte hur de kan överleva… och staten saknar intresse att hjälpa dem. Denna by är bara en av många i Indien.

Anledningen till vårt besök var att vi på DSI ev kan ta emot barn för boende och skolgång eller på andra sätt hjälpa dem. Två aktiva socialarbetare söker upp byar som är behov av hjälp och de har tidigare haft kontakt med Ruby.

Saknaden av henne är självklart påtaglig men vardagen flyter på med skolundervisning , besök av föräldrar, en inspektion från Government mm. Idag har strömmen kommit och gått så jag hade mina klasser ute i det fria i skuggan av träd. I ca 35 graders värme!

En liten miniträdgård med rosor och medicinalväxter har anlagts denna veckan. Det var tydligen en dröm som Ruby länge burit på och personalen ville uppfylla denna dröm.

Nästa vecka inleds med skollov då det firas en hinduisk festival och då är skolor stängda på måndag.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *