DSI, april- maj 2020.

Följande inlägg skrevs på min FB sida” inga indien” i april och maj.

17/4. Igår och idag har jag haft kontakt med mina nära vänner på DSI. Det råder fortfarande utegångsförbud och således även karantän. En väldigt besvärlig situation då många människor bor i områden där bostäderna består av enkla små hyddor utan fönster mm. Matlagningen sker för det mesta utomhus likaså besök i hygienutrymmen. Hur ska man klara av dessa strikta bestämmelser?

Familjerna består oftast av tre generationer. En medlem per familj/dag får lämna sin karantän för att under en kort tid göra nödvändiga inköp i mycket enkla småbutiker.De större affärerna är stängda. En mycket besvärlig situation.’

Den 3/5 är ett datum som regeringen fn bestämt att karantänen ska upphöra, men det kan snabbt ändras! Skolorna hålls stängda terminen ut.

Barnen på internatet är hemma hos sina familjer och förhoppningen är att skolan öppnar efter sommaruppehållet ( första v i juni) och att barnen då kan återvända till internatet.

Skolpersonalen försöker i möjligaste mån ha kontakt med dessa familjer och höra hur de mår. Enligt direktor Jenny har ingen av elever och personal drabbats av Corona, so far!

Tack och Lov!!

12/5. Idag har vänner till mig delat ut matpaket till 55 mycket fattiga familjer i två byar nära projektet. Tack vare bidrag och sponsring från föreningar och privatpersoner i Kristianstadstrakten. De sänder hälsningar och tackar er alla som gjort detta möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *