Projektet DSI.

Hemma efter tre veckor tillsammans med mina vänner på DSI.Det är nu elva gånger jag besökt projektet och det känns som att komma till mitt andra hem. Alla på DSI sänder er tacksamma och glada hälsningar till er som läser hemsidan. De vet att många av er på ett eller annat sätt stöder projektet och det är de glada för.

Utan sponsorer och faddrar hade barnens barndom varit annorlunda .Nu kan de tryggt växa upp och dagligen gå till sina klasser och få en gedigen undervisning, från förskoleklasserna upp till tionde klass. Utbildning och kunskap är viktigt för barnens fortsatta liv och ger dem självkänsla och säkerhet. ”Kunskap ger makt.”

Det är med stor glädje och tacksamhet jag besöker projektet. Som vanligt varierar mina uppgifter och jag är hemmastadd i de flesta göromålen.Förutom lektioner i skolan jag haft möten med lärarna, mött en del föräldrar samt varit behjälplig på kontoret mm. En eftermiddag firade Primary- school Parents och Graduation day. Barnen underhöll föräldrar och lärare med tal, dans och sång. Barnen fick diplom och en liten gåva för olika prestationer under terminen. En festlig eftermiddag där många föräldrar deltog.

Den 25/2 ( eg d 26/2) uppmärksammade skolan på DSI the Republic Day, som firats i Indien sedan 1948.

Tillsammansmed en av lärarna besökte vi familjen till tre av våra fadderbarn, tre härliga killar som är elever på skolan.Deras pappa blev för ett antal år sedan allvarligt skadad i en fallolycka på arbetsplatsen och är totalförlamad från midjan. Jag har tidigare besökt familjen och har blivit så ledsen och tagen av deras familjesituation. Vid ett av dessa tillfällen kunde jag vara behjälplig att inhandla en rullstol. Denna används flitigt .

Denna gången kunde vi inhandla en ny säng med specialmadrass och övriga tillbehör,tack vare en sponsor som blev berörd när jag skrev på Facebook.

När jag kom till DSI var det sk Pongallov och många av barnen var hemma och firade denna skördefesthelg tillsammans med sina familjer. För barnen som var kvar på projektet blev det cirkusbesök och Popcorn … gissa om de tyckte det var kul och Gott!

En tråkig sak har jag att förmedla. James maken till Ruby genomgick en operation i slutet av januari. Allt gick bra och det såg positivt ut. Men efter uppvak tillstötte problem ,han blev medvetslös och fick intensivvård. Det är med stor sorg i hjärtat berätta att James avslutade sitt liv på jorden den femtonde februari. Mycket ledsamt för alla på DSI, släkt och vänner men särskilt för barnen Jenny och Arun som inom ett halvt år förlorat sina föräldrar. Jag är tacksam att jag fick möta James min första vecka samt att jag kunde finnas till som stöd för Arun och Jenny. De var hos James dygnet runt,ibland avlöste de varandra.

Som tidigare planerat fortsätter verksamheten på DSI med Jenny och Arun som ledare.

Ta väl hand om er

Varma hälsningar/ Inga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *