DSI.

Hej.

Ett tag sedan jag skrev om situationen på DSI, Indien.Skolorna hålls fortfarande stängda men enligt senaste besked från regeringen hoppas man att landets samtliga skolor kan öppna i slutet på september. Men allt kan snabbt ändras! Ett halvt år utan skolundervisning. Lärarna på DSI har så gott det fungerat bedrivit digital undervisning via smartphones. Tyvärr blir det inte så lätt med liten bildyta samt att flertalet familjer saknar denna typ av mobil. Men tack vare hjälp från tyska sponsorer har en del mobiler inköpts till de äldre eleverna ,åk 6-10. Vi hoppas att samtliga barn,både på internatet och skolan, återvänder till DSI och att deras vardag blir sig lik igen. Många av våra barn har inte haft det så bra hemma under denna ” lockdownperiod”. Brist på mat och hygienartiklar typ tvål och tvättmedel mm har försvårat deras situation. Föräldrarna har inte haft möjlighet till arbete på grund av karantän, så stor fattigdom råder vilket påverkar både deras fysiska och psykiska hälsa. Jag återkommer efter skolstarten med lägesrapport om behoven som är överst på agendan. Jag avslutar med en glädjande nyhet. Arun, son till avlidna Ruby och James, gifte sig i lördags d22/8. Bröllopet hölls i Chennai och sändes digitalt. Vilken lycka att på detta sätt få deltaga och se det underbart vackra lyckliga brudparet samt många av mina kära vänner. Vi önskar Irene Rachel och Arun all lycka i deras gemensamma liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *