Pandemin i Indien och DSI ( kontonummer 8313 9 504 382 999-2 )

I Indien har smittspridningen av coronaviruset nått en rekordnivå och landet klättrar upp på listan av värst virusdrabbade länder och har nu näst flest bekräftade fall av covid- 19 fall i världen.

”Alla är medskyldiga- vi har tillåtit sociala, religiösa och politiska storsamlingar” ( slut citat) säger Rajib Dasgupta, professor i folkhälsa vid Jawaharlal Nehru University. Ovanstående berör självklart delstaten Tamil Nadu och projektet DSI, som sedan veckor tillbaka befinner sig i ” lockdown”. Internatbarnen som kom tillbaka i oktober efter höstens restriktioner, åkte hem till sina familjer för att fira påsk och ha en veckas lov. Tyvärr har lovet förlängts på grund av den ökade smittspridningen och ingen vet i dagsläget när barnen tillåts återvända. Skolan har varit stängd snart ett år men den digitala undervisningen har hjälpligt fungerat.

Från idag 13/5 till 24/5 har landet utlyst total lockdown med strikta karantänbestämmelser. Inte enkelt att efterleva detta om man bor i hyddor med flertal familjemedlemmar. Detta drabbar de flesta av våra skolbarn.

Kvar på DSI är en del personal med sina egna barn samt de äldre ungdomarna som i normala fall studerar på olika lärcenter och har projektet som sitt hem, då de saknar familjer. Sammanlagt 18 personer. En glad nyhet, mitt i allt förskräckligt, är att en av våra äldre killar och fadderbarn, har utbildat sig till möbelsnickare och har nu en anställning på en möbelfabrik. Han bor på ett sk guesthouse och har flyttat från DSI, som varit hans hem sedan många år tillbaka. Vi önskar honom all lycka i livet.

När skolan och arbetet på projektet kommer att återgå till ordinarie verksamhet är det ingen i nuläget som vet och kan råda över. Ekonomin är hårt ansträngd på DSI, inga icke nödvändiga reparationer finns det utrymme till. Mat och vatten till de boende på projektet samt till djuren på farmen är prio ett.

Hade gärna önskat att situationen förändrats till det bättre.Så blev det inte och nu befarar man en tredje våg i Indien. Min önskan är att de länder som har ekonomiska resurser kan bistå landet med nödvändig hjälp.

Vänliga hälsningar Inga Ekelund

Ps. På förkommen anledning är jag ombedd att skriva kontonumret överst.

Vänliga hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *