Projektet DSI, Indien.

Hej på er alla mina läsare med önskan om ett Gott Nytt År 2021.

Jag återkommer angående situationen på DSI och hur de har det i nuläget. Cyklonen Nira som drog in över Tamil Nadu i slutet på november orsakade stora skador.

Flertalet av brunnarna kollapsade, solsystemets anläggning och övrig el blev delvis ur funktion tillika med en del skador på byggnaderna.

Tack och lov blev det inga personskador.

Alla dessa skador är förknippat med höga kostnader.

Som ni vet driver DSI skola och internat för mycket fattiga och föräldralösa barn och detta bekostas av frivilliga bidrag från främst Tyskland men även från Sverige. I dagsläget ombesörjer jag fadderverksamhet för tjugofyra barn. Varmt tack sänder jag till alla trogna faddrar.

I oktober 2020 återvände åttio internatbarn till DSI och undervisningen i skolan startade gradvis. Alla övriga hemmavarande skolbarn fick digital undervisning. Vad jag har förstått har den undervisningen fungerat över förväntan.

Jul och nyårshelgen firade internatbarnen tillsammans med personalen på projektet med program av olika slag. Covid 19 har tack och lov ”varit snäll ” mot barn och vuxna. Vårterminen har startat och alla elever i klass tio har fysisk undervisning tillika med samtliga internatbarn. De övriga har tv fortsatt digital undervisning.

Regeringen arbetar nu med att försöka öppna upp samtliga landets skolor. Det hoppas vi på!

Reparationer och uppröjning efter ”Nira” har så smått påbörjats men det kommer att ske i långsam takt eftersom mycket blev förstört och Allt Kostar Pengar.

Vill ni skänka en slant ? Alla belopp gör skillnad❤️ Kontonumret är: 8313 9 504 382 999-2. Har ni frågor ?Kontakta mig gärna på min mailadress: ingaeke@hotmail.com

Vänliga hälsningar

Inga Ekelund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *