DSI 2023.

Efter tre års uppehåll är jag nu åter på plats på projektet DSI,TamilNadu, Indien.

Jag har nu varit här en dryg vecka och det är många intryck som ska komma på plats. Mycket är sig likt men man glömmer efter tre år.Temperaturen har hitintills varit behaglig men värmen börjar så sakta närma sig trettio grader under dagtid.

På internatet bor fn endast 58 barn. Men många ansökningar är insända till government för behandling och godkännande.Det kan ta sin tid!

Därefter blir det fler barn som är i behov av att få komma till DSI och få ett tryggt hem. Men i skolan är det sammanlagt 500 elever från förskoleklasserna upp till årskurs tio. Alla klasser är överfulla,allt från 35 elever upp till 42.

Tidigare i veckan besökte jag en andra klass med 42 elever och en femteklassare med 43 elever. Oförståeligt för en fd svensk pedagog. Men de har sin särskilda metodik/pedagogik så det funkar tydligen.

I specialklassen, som startade läsåret 2021-2022, går det fn tio elever, alla med funktionsvariationer. Deras pedagoger och assistenter tillgodoser verkligen varje elevs speciella behov.

Av bidrag som inkommit på mitt indienkonto , ska jag i denna klass ordna med ett ”jättetårtkalas”. Enligt alla elevers önskemål. TÅRTA är gott tycker alla.

Och i morgon ska alla barnen på vårt hostel med personal åka på en heldagsutflykt till ett Tivoli, typ Liseberg. Det finansieras också av de extra bidrag som öronmärkts till barnen. Varmt tack till alla som generöst delat med sig.

Just nu är det i en del klasser förberedelser inför examen, t ex avslutar inte eleverna i tionde klass sin skoldag förrän kl 18.00. De får ett mellanmål kl 16 bestående av te, bulle o kex. Även detta tas från gåvokontot. Varmt tack !

Under förra året utökades farmen med ett stall, luftigt och stort. Kor o kalvar tycks trivas bra, totalt 18 kor o två kalvar. Men två kalvar är på ”väg”. Mjölk blir dagligen över till försäljning.

Många glada hälsningar till er alla önska en glad pensionär/ volontär.

Inga Ekelund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *