Skolstart samt Aktiviteter under förra veckan på DSI.

Idrottsplanen förbättras
Undervisning av tex första hjälpen.
På väg till cirkusen.
På väg in till cirkusen.
Första skoldagen ,läsåret 23-24.
Flickorna är glada att skolan äntligen börjat.

Nya läsåret 2023-2024 startade i mitten på juni och nu är undervisningen i de olika klasserna i full gång,från förskola till årskurs tio.

Under den gångna veckan var det extra aktiviteter förutom den ordinarie undervisningen. Skolans sk idrottsplats förbättrades.Planen rengjordes och jämnades och högt gräs togs bort så att ormar och andra skadedjur inte ska trivas där och skada barnen.

Barnen har också fått vaccin mot giftiga skadeinsekter och ormar, vilket tyvärr finns i närheten och ibland även inne i skolan område. Förra veckan kom en stor cobra in framför pojkarnas matplats. Tack o lov hände inget och ormen togs om hand,dödades och brändes.

Med anledning av detta orosmoment har barnen samt även de vuxna fått undervisning i första hjälpen samt hur man agerar om giftiga ormar eller insekter kommer i deras närhet,att de är försiktiga och omedelbart söker första hjälpen. Viktigt att även denna information och undervisning finns på DSI.

Sedan var det dags för en annan typ av aktivitet.Barnen som bor på DSI blev bjudna av en sponsor att besöka en circus. Det blev en rolig eftermiddag för barn och personal.

Vilken viktig och rolig vecka alla har haft på DSI.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *