DSI Januari -24.

Sänder er läsare varmaste hälsningar från Indien och projektet DSI.

Jag kom den 18/1 och och anländer till Sverige den 7/2.

Det är alltid lika fantastiskt att möta mina vänner igen samt även möta ny personal och barn.

Det bor fn 63 barn på projektet, och på skolan är det totalt 450 elever. Två förskoleklasser,en specialklass, samt årskurs 1-5 på Primary school, på High school klass 6-10. Två sk spår med Tamil i ett spår som huvudspråk och ett spår med Engelska som huvudspråk.

Skolan har nu fem bussar som hämtar upp barn från avlägsna byar varje morgon från ca 7.30. Turerna tar ca 1,5 timme . På eftermiddagen körs barnen hem ca 16, samma tid och runda. Just nu är det väldigt varmt, runt 30-34 +, då är det varmt i bussarna!!

Igår, den 26/1, firas The Republic Day i hela landet och även på vår skola. Dagen hälsar man varandra med orden Happy Republic Day. Eleverna underhöll med dans sånger samt olika tal och firandet inleddes med march till trumpet och trummor, utfört av skolans äldre elever. Mycket vältränat och vackert.

År 1950 blev Indien republik och är en av Indiens tre nationella helgdagar. Självständighetsdagen den 15 augusti och Gandhi Jayanthi den 2 oktober.

Projektet DSI är som ni vet en privat organisation ,som drivs av en indisk familj med stöd av en tysk förening DSH, Dewi Sarasvati Hamburg.

Indiska staten betalar inte några bidrag till privata skolor ,skolhem barnhem och DSI är ett av dem. De är helt beroende av sponsorer och bidragsgivare från västvärlden. Även i Indien har allting blivit dyrare .

Inte alltid så lätt att få ekonomin att gå ihop och behoven är stora.Byggnaderna tex är lite till åren komna (1992) och klimatet går hårt åt dem,murarna spricker .Ja, listan kan bli lång!

Alla föräldrar har inte alltid pengar till att betala skolavgiften och fadderbidragen räcker inte numera heller till vad barnen på vårt Home är i behov av.

Men alla här är positiva och glada att de har arbeten och barnen är så lyckliga att komma till skolan och få en god undervisning. Sedan två år tillbaka har skolan en specialklass med elever som har olika funktionsnedsättningar/ variationer.

Ett stort lyft för vår skola och flera elever står o kö för börja i denna klass. Just nu är det 21 elever inskrivna och det finns inte plats för fler.

Under gångna veckan har jag varit i de flesta klasserna,deltagit i flickornas månadsmöte, gjort hembesök, hälsat på fd elever som kommit för att bla träffa mig. En em deltog jag i specialklassens fysiska träning av en extern specialpedagog. Så lärorikt och intressant.

Jag vill avsluta med en vädjan om ett litet bidrag till mitt fantastiska DSI och till alla barnen här som drömmer om en god framtid. De är ju Indiens framtid🙏🏽.

Kontakta mig gärna: ingaeke@hotmail.com

Kontonummer: 8313 9 504 382 999-2

Med vänliga hälsningar

Inga Ekelund

Lägger in nya bilder snart.

Flickorna tar farväl av mig.

’Svårt att släppa mitt bagage.

Eleverna i specialklassen har lektion i hur man handlar,säljer och betalar samt lär vad olika varorna heter.

Fantastisk god tårta. Den njöt vi av efter ett fantastiskt födelsedagsprogram. Personal och elever firade mig den 5/2 med tal, sång, dans,pjäser och sist denna goda tårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *