16-2-16

Den ena dagen är aldrig den anda lik på DSI! I fredags var det dags för nya upplevelser.

Primary-school hade föräldradag. Det blev en givande stund med information om vår skolas värdegrund, de olika försenade examina, specialundervisningen efter skoltid mm. Skolan bedriver nu English medium från förskoleklasserna upp till tionde klass, men från sjätte klass finns valmöjlighet att gå i Tamil medium, här sker all undervisning på tamil men engelska som andraspråk. Alla nytillkomna elever har inte de kunskaper som krävs för att gå i English medium.

Efter genomgång av de olika examensresultaten bjöds alla på te och kex. Ett välbesökt och viktigt möte.

På hemvägen! ca 300 m, fick jag ta del av en ny upplevelse. En familjehögtid, där man med hjälp av trummor, eld och monoton sång vandrade i cirklar för att nedkalla goda hinduiska andar. Kvinnan i familjen bar vacklande ett fat med eld runt en massa avgudar tillverkade av sand och lera. I riten ingick även hålslagning i öronen på familjens två små barn.

Jag fick även ta del av flickornas tvättstund . På tvättstenar gnuggas den smutsiga tvätten med hjälp av händerna, i bästa fall en borste, tvättmedel och vatten!! Under sång och glada tillrop …inga sura miner här inte!

I lördags firade jag min födelsedag här på DSI, andra året i följd. Med sång, hurrarop, blommor, tårta och presenter förgylldes min dag från tidig morgon till kväll. Till lunchen bjöd jag på en underbart god kotlettfisk med en kryddstark sås, grönsaker och ris! Till dessert GLASS. Det blev verkligen uppskattat, då de inte ätit fisk sedan ovädersperioden. Detta beroende på att staten förbjudit inköp av fisk som är fångad i de förorenade vattendragen .Andra inköpsställen är fiskpriserna alldeles för höga. Min dag avslutades till sist med ett roligt disco.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *