andra veckan i Indien -14

Måndagen d 3 mars avslutades dagen med en bröllopsfest inne i Chengleput.En lärare som tidigare arbetat på DSI inbjöd oss till denna fest.Annorlunda våra bröllop i Sverige! Vid vigseln var endast de närmaste i familjen inbjuda men desto fler på festen, ca 2000!!! Vi bjöds på musik och en typiska indisk middag som serverades på stora bananblad. Vid överlämnandet av gåvorna ställde man sig på kö och blev fotograferade tillsammans med brudparet och föräldrarna. Gissa om det tog tid? Men intressant att få vara en av gästerna vid denna fest..

Igår och idag har har jag besökt samtliga klasser och tagit del av undervisningen.Just nu förbereder sig alla klasser med olika test inför examen i slutet på mars .De jobbar hårt och morgon och kväll har de planerad tid för läxläsning.

Klockan 05.20 väcks barnen av en ringklocka och dagen avslutas ca 21.00 Morgnar och kvällar går år till olika uppgifter på skolan ,läxläsning …och lite fri tid! Men inga sura miner här inte.

På fredag firas den årliga ”annualday”, en fest där föräldrar och representanter för kommunen är inbjudna.Det är en tacksamhetsfest för det snart gångna läsåret 2013-2014. Även denna fest planeras noggrant med tal, sång, dans och musik.

Snart påbörjas det planerade spisbygget ,vilket ska bli spännande att få bevittna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *