DSI 16.01-27

Idag började dagen extra tidigt,skolbussen startade 7.20 och jag följde med för att hämta upp 65 barn till skolan . Rundan tog ca två timmar på vägar som numera knappt är farbara.Men med vår duktige chaufför, Elemalaia,är det tryggt och säkert för våra skolbarn. Ja,säkert är väl inte rätta benämningen , då bussen har ca 40 sittplatser och saknar säkerhetsbälten!

Att komma ut i alla småbyar och med egna ögon se hur befolkningen och våra skolbarn har det hemma var sorgligt.De flesta bor i hyddor,en del har väggar av sten men alla tak är tillverkade av banan och cocosblad. Så under den värsta regnperioden var torra utrymmen obefintliga.Mycket är raserat och det krävs både tid och pengar för återställa allt.

Men även här ute i byarna är alla tacksamma att de överlevt och tar en dag i sänder.Jag mötte en del föräldrar och med hjälp av kroppsspråket kunde vi förstå varandra.De uttryckte sin tacksamhet över att deras barn har möjlighet att gå i skolan och varje dag bli hämtade av vår skolbuss till DSI.

I morgon bär det av till andra byar i en annan buss, skolan har tre stycken, för att hämta upp barn där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *