DSI 2016-01-21

Hej alla som läser min hemsida.

Nu är jag åter på plats på DSI och blev enligt indisk tradition välkomnad med väldoftande blomsterkransar och sjal. Härligt att vara på plats och åter möta alla mina kära vänner, som är som min andra familj. Framför allt är jag tacksam att alla är välbehållna efter det kraftiga monsunovädret som de kallar andra tsunamin. Materiellt blev de mer drabbade denna gången än förra. Mycket är i behov av renovering, både inne och ute. Vattenmassorna förstörde el-ledningar, brunnar, tak, väggar, gamla murar, skolböcker, kläder mm. Jag skulle kunna räkna upp ännu mer.

Om man nu som jag kommer en dryg månad efter katastrofen är det svårt att ta in hur situationen var. Det regnade in i de gamla skol och sovsalarna, skolan var stängd ca en månad. En del av lärarna kom trots ovädret till skolan för att vara personalen på internatet behjälpliga och även ta hand om barnen.

Nu är skolan åter igång och eleverna håller på med sina olika examina, de som skulle varit avklarade i december. Så ännu har det inte varit tillfälle för mig att vara i skolan.

En del av de viktigaste renoveringarna är planerade att påbörjas denna veckan! Men allt är kostbart så det kommer att ta tid innan allt återställt. Jag återkommer med fortlöpande information under mina fem veckor här, förhoppningsvis även med bilder.

Jag har problem med överföring av texten,så ursäkta att det är en del innehållslösa ”rutor”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *