Första veckan DSI-16

Nu har jag varit på DSi en dryg vecka och även här rusar tiden iväg.Det har varit en vecka med skiftande intryck och innehåll.Efter första dagens storstilande välomstprogram har agendan varit fulltecknad med besök i skolans samtliga klasser, ”besiktning” av de nybyggda klassrummen på tredje våningen .Rundvandring inne och ute för att se efterverkningarna efter ovädret sk tsunamin

.Jag har mött alla våra fadderbarn vilket var givande ,då alla är friska och har vuxit så en del kände jag knappt igen..Kvinnorna som ingår i ”the woman project” hade möte i måndags och det var intressant och lyssna på dem De är flitiga med sitt sparande av inkomster de utför genom olika dagverken. En kvinna var särskilt stolt över att hon genom dessa inkomster kan låta sina två barn studera på college. Den 26 jan firade Indien sina 67 år som republik, viket vi även gjorde på DSI. Mycket musik,tal premier och andra utmärkelser utdelades tillika firade de även en sk sportdag med olympisk stafett med eld som sedan brann under hela ceremonin.En del föräldrar hyllade denna viktiga dag med sin närvaro.

En lastbilslast med 6 ton sand och 3 tusen tegelstenar har inköpts för att påbörja renoveringsarbete av bla spruckna murar och väggar. Detta kostade inkl transport 4300 sek!!!

Efter turen med skolbussen för hämtning av barn var jag närvarande när tionde klass hade praktisk examen i biologi, kemi och fysik. Det var intressant att ta del av.Stränga lärare som krävde total tystnad och uppmärksamhet av eleverna när de utförde olika experiment med primitiva instrument men dock fullt dugliga

.Ikväll åker collegestudenterna tillsammans med en del personal och lärare på en tredagars skolresa till en plats,Munnar, som ligger i ett bergsområde i nö Kerala. Återkommer mer om denna resa när vi är tillbaka .Mycket annat har hänt under veckan, till det återkommer jag. Nu väntar en klass på mig, ska undervisa i engelska! Ska bli spännande. Önskar er alla läsare en trevlig och avkopplande helg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *