DSI arbetet här hemma

Nu har jag varit hemma i snart två månader, tiden har rusat iväg och mycket har hänt under denna tid. Saknaden efter min syster är tung men livet måste gå vidare, trots allt. Begravningen blev ljus och jag tror att den var som MONA själv velat ha den.

Våren har ju kommit och gått men trädgården har ropat efter mig och jag har hunnit rensa upp efter vintern. Jag tycker ju om att rota i myllan ,det är för mig rena terapin.

Men tankarna återkommer ofta till Indien och DSI. Många människor i min närhet är intresserade och vill gärna få information om vad som hänt under mitt senaste besök… och jag berättar så gärna.T.ex

när en god vän undrade om jag haft pengar till allt jag planerat sponsra. Jag berättade då om de åtta eleverna som går i tionde klass och när de kommer hem på kvällen till sina byar är det mörkt ,så det blev svårt att läsa läxorna. Dessa elever har prov som väntar i slutet av april och det är av vikt att klara dem ,annars kan de inte fortsätta studierna upp i elfte klass. Deras föräldrar bad om att få barnen bo på internat under denna tid, men pengar saknades. Min vän lyssnade och blev gripen av hur olikt livet kan vara för oss. Senare samma dag blev jag uppringd av min vän och hon meddelar mig att nu har jag fixat pengar till dessa elever, så de kan få komma och bo på internatet tills proven är avklarade. Jag blev tacksam och rörd, för att inte tala om vad föräldrarna och lärarna på skolan blev. Detta är en av alla underbara solskenshistorier.

Jag har hunnit med en del besök t.ex Montessoriskolan i Kristianstad, Östermalmkyrkan, Erikshjälpens morgonmöte, RPG:s veckoträff i Östermalmkyrkan och Kakbanken hos Inger Svanell. Vid alla dessa tillfällen har jag visat bilder och berättat om mina upplevelser och de olika projekten som jag sponsrat. Det är så inspirerande att möta olika grupper av människor, unga eller äldre, alla är intresserade och är tacksamma lyssnare…och givare!

Att möta eleverna på montessoriskolan är alltid lika härligt, de är så intresserade och ställer massor

med kloka frågor angående mitt arbete som volontär, om skolan, hur folket bor, vad de äter m.m.

KAKBANKEN är ett härligt gäng att möta. De träffas en gång i månaden, fikar och ”betalar” femtio kr per person. Dessa pengar används till att ge microlån till aktuella kvinnoprojekt, främst i Afrika. De fungerar som en bank, de samarbetar med en privat person i Göteborg, som startade detta projekt för tre år sedan. Medlemmarna i kakbanken turas om att på nätet söka lämpliga kvinnogrupper som de ger ett lån. Det har hitintills alltid fungerat, både med rapportering och återbetalning. Ett mycket intressant arbetsområde!!! Denna grupp har vi två tillfällen skänkt månadsavgiften till DSI, vilket jag är tacksam för, varje gåva gör så stor skillnad.

Ja, nu kommer jag till den 3 april och den härliga aftonen i Yngsjö kapell. Publikintresset var stort totalt var vi 155 personer. LAGOM TRÅNGT! Musikgänget med Rune Lindqvist, Lennart Torgeby och Rune Svensson var en fullträff i samverkan med Björn Ranelid. Alla bjöd på sig till max, inte minst när Björn blev uppkallad och sjöng tillsammans en härlig Einar Ekberg sång. Björn imponerade som vanligt med en massa vackra snabba ord med så mycket goda tankar och värme. Han är ju ett mirakel!

När sedan Lions i Åhus överraskar med 10 000 kr till DSI och Matilda, Elicia och Matilda tillkännager att de under kvällen uppnått sitt mål med sitt projektarbete att samla in 10 000 kr till DSI, ja då ville applåderna aldrig sluta. Jag är så otroligt glad och tacksam för dessa gåvor, jag lovar att förvalta dem på allra bästa sätt. Jag tror att kvällen i Yngsjö kapell blev en god inledning på påskfirandet och jag vill framföra ett varmt och innerligt tack till alla som på olika sätt bidrog till att denna musik och författarafton kunde genomföras.

Matilda överlyckliga tillkännager att de uppnått sitt mål , 10 000 till DSI, blev det glädje i lokalen och applåderna ville aldrig sluta. Tack tjejer för ert arbete och beslutet att låta dessa pengar gå till att färdigställa toalettbygget på pojkinternatet. Jag önskar er all lycka med era framtida studier och med livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *