Munnar

Tisd.2 febr.

Nu är vi åter tillbaka på DSI efter en lärorik och mycket intressant studieresa till Kerala och Munnar med omnejd. Vi har hunnit med mycket med besök på Keralas största tefabrik, olika dammar, Nationalparken Eravikulam. I denna stora park lär finnar tigrar, elefanter mfl .Vi såg bara Indiens nationaldjur, en speciell art av get .Högsta punkten på denna bergkedja lär vara den näst högsta i Indien efter Himalaja. Enl. uppgift.

Söndagen inledde vi med gudstjänst i en engelsk kyrka ,som alla tyckte var intressant. Jag förstod inget!

Vi fick även se ”the Power house”, som ger ström till större delen av Kerala. Genom fantastiska landskap med ”höga berg och djupa dalar” med grönska, rik blomprakt samt inte minst alla underbara terasser med prunkande teplantager.

Denna givande studieresa avslutade vi med ytterligare ett besök vid en damm och här fick vi uppleva en tur på dammen i en flotte. En del av personalen kostade på sig i häftig tur i en racerbåt. Naturligtvis har det även varit en del korta stopp för lite shopping. Trötta men tacksamma att vi har kunnat genomföra denna studieresa utan några incidenter. Ni ska veta att vägarna var smala, kurviga med höga berg på ena sidan och dalar på andra, ibland utan räcke!! Men vi hade mycket duktiga chaufförer. Foton från resan kommer så småningom att läggas in under bilder på hemsidan. Nu väntar oss vardagen på DSI, olika skolor för våra studenter och för min del med bl.a undervisning i klasserna på primary- school.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *