forts -14

veckan började med att jag fich en kraftig bronkitis, min röst försvann nästan helt. Men fick tabletter i tisdags av skolans nurse , så tack och lov ,nu mår jag lite bättre. Värme och ac är inte den bästa kombinationen.

I tisdags kom lille Einar till världen och det är vi alla så tacksamma glada och lättade över.Vår son Per pch Klara är de lyckliga föräldrarna.

I tisdags deltog jag i en samling för våra elever i tionde klass inför deras examina.Den innehöll tal,sång och även en välsignebön Det var en mycket värdig och högtidlig samling.

Vi fick även i tisdags ta farväl till fyra flickor, som avslutat sitt 12:e skolår. De blev hämtade av sina mödrar för att nu ha ett ”skönt sommarlov” i sina hembyar.Alla lovade att återkomma för att påbörja någon form av högre utbildning.Måtte de komma tillbaka ….så att inget äktenskap arrangeras för dessa härliga tjejer.

En av våra intenatflickor, som studerar till sjuksköterska, kom i sällskap med sin mamma till Ruby för att be om pengar.till skolavgift. Trots att skolan i fråga redan fått den avgift som var beatämd.De hotade t.o.m att utestänga flickan om hon inte betalade. Föräldrarna har inga pengar.Det blev ett samtal mellan Ruby och skolans rektor!!! Väldigt högljutt, får jag säga!!!! det slutade med att Ruby fick skicka med en check på ca 500 sek.Det är inte lätt att vara fattig och ha en vilja till studier med hela tiden kämpa med ekonomin…måtte det ordna sig inför nästa termin med hjälp av extra bidrag från faddrarna i Tyskland.

Vi har även haft glädjen att fira en del av våra fadderbarns födelsedagar. De blir uppmärksammade efter morgonsamlingen med sång och hurrarop. Barnen är dagen till ära klädda i privata kläder. Om födelsedagsbarnen fått godis av någon anhörig ,går man runt på skolan och bjuder. Några övriga presenter förekommer inte!!!

Den fina stämningen som varit under morgonsamlingen förbyttes senare under dagen av en verklighet som tyvärr förekommer i många familjesituationer i detta område och i Indien.

En spritpåverkad fader till en av födelsedagsbarnen kom för att gratulera.Han uppträdde provocerande till en början och sa att flickan ska med mig hem! Under examensperioden är det enligt indisk lag inte tillåtet att göra detta ,vilket han ändå gjorde.Föräldrarna är skilda och är i konflikt med varandra angående vårdnaden.Det enda som kan vara till pappans nackdel att han är alkoholist och således inte kan ta hand om sina barn på ett betryggande sätt.( I Indien är det pappan som har den största makten! )Under terminerna är barnen boende på DSI men är under loven hemma.Vi får hoppas att skolans kurator kan nå fram till en för barnen positiv lösning under deras skoluppehåll .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *