DSI, 2020.

Nu har jag varit i Indien och DSI en dryg vecka.När jag kom förra fredagen var många av våra elever hemma på skollov och firade Pongal tillsammans med sina familjer.

Pongal är en skördefest som firas under vinterhalvåret i hela Indien oftast från den 13 till den 17 jan. På DSI firades Pongal den 15/1 med sedvanliga traditioner. En speciell söt gröt kokas över öppen eld, vackra bilder målas på skolgården av barnen, olika uppträden med dans och sång samt utdelning av kalendrar mm. En glad tacksamhetsfest tillägnat skördarna under säsongen.

Söndagen avslutades lovet för de barn som var kvar på projektet med ett cirkusbesök. Alla var glada och njöt av clownerna, djuren, jonglering mm samt inte minst av godis och popcorn.

Veckan som gått har förutom traditionell undervisning och förberedelser för en typ av examen har två festligheter ägt rum. Den första var på Primary School där föräldrar inbjudits till Parents Teachers association Meeting / Graduation Day.

Barnen fick diplom för olika prestationer och dagen till ära invigdes nya kåpor med tillhörande hattar. Ett glädjefullt program med olika inslag från barn och personal. Många stolta föräldrar var närvarande.

Idag den 26/1 är det The Republic Day, firat i Indien sedan 1948. Igår uppmärksammades dagen på vår skola, då skolan har stängt idag. Lärare, elever m.fl.underhöll med sång, tal och dans. Dagen till ära var alla klädda i sina vackraste kläder. En sprakande färgkavalkad! En innehållsrik första vecka kan man gott säga!

Självklart vill jag tillägga att mötet med mina kära vänner på DSI uppväger allt annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *