DSI och cyklonen Nira.

Hej!

Sedan mitt sista inlägg i oktober har det varit ganska lugnt på projektet.Barnen som kom tillbaka till projektet under oktober månad har varit friska, likaså personal och lärare. Ingen har drabbats av cv19, so far och skolan har varit öppen för dessa elever.

De externa fadderbarnen och de andra skolbarnen har fått stanna hemma i sina byar och undervisningen har skötts digitalt. När tekniken fungerat. Skolbussarna har ännu inte tillstånd att hämta upp barnen från byarna pga av pandemin. Stränga restriktioner från staten måste respekteras och korrekt följas. Annars blir det hårda straff. Skolan och internatet kollas regelbundet av Government.

Men som ni säkert redan vet via media drabbades Indien av cyklonen Nira som med full kraft drog in över delstaten Tamil Nadu under onsdagsdygnet i förra veckan och DSI blev drabbat av översvämning och kraftiga orkanvindar. Tack vare att det rådde utegångsförbud blev det inga personskador hos de boende på projektet. De materiella skadornas omfattning vet jag i skrivandets stund inte så mycket om. Mer än att en del byggnader har skadats av omkullvräkta träd och att både sol och el systemen har till viss del blivit förstörda.

Detta medför självklart mycket merarbete med all upprensning, renovering och nya extrautgifter. När jag fått mer information från direktorn Jenny om situationen återkommer jag. Min avsikt är att starta en hjälpinsamling för dessa nya behov. Hoppas vi tillsammans kan räcka ut en hjälpande hand och ge ett bidrag.

Vänliga hälsningar

Inga Ekelund

Träd vid en av entréerna
Omkullvräkta träd på skolgården

Solpanel stolpar har ramlat.

Skolplanen är nu en ”sjö” och ännu en solpanelstolpe har fallit.
Ännu ett av våra vackra träd har dragits upp med rötterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *